onsdag, november 13, 2013

Den berömda tomatsoppan!

Ägnade kvällen åt att koka ihop tomatsoppa.
Detta är ett recept som vi använt ända sedan vi flyttade ihop, och det kommer från svärmor.
(Vi har dock korrigerat lite, och använder oss av dubbelt så mycket Creme Fraiche för att få den lite mer krämig och tjock. Vill man ha lite mer fettsnålt kan man alltså halvera mängden Creme Fraiche!)

Här kommer receptet för er som vill prova, och tro mig, ni kommer inte bli besvikna!

Tomatsoppa (Dubbel sats, räcker till 8 portioner)

2 Purjolökar
2 Paket krossade tomater
2-4 msk Steksmör
2 Grönsaksbuljongtärningar
12 dlVatten
8 dl Mjölk
1 dl Tomatpuré
2 tsk Timjan
2 Lagerblad
4 dl Creme Fraiche
Salt 
Svartpeppar
Pasta

Gör så här:

Stek Purjolöken i stor kastrull, tillsätt sedan allt i ordning uppifrån och ner. (låt buljongtärningarna ligga i vattnet innan det rörs ner i kastrullen) Var noga med att röra om mycket då mjölken hällts i eftersom det kan bubbla upp ordentligt! Låt koka i 20 min och tillsätt sedan Creme Fraichen!

Serveras med Pasta, om man vill ha det lite mer matigt och mättande.
Vi brukar använda snabbmakaroner.

Jag har toppat denna soppa med riven Mozarella, för att få lite mer sting, men det är absolut inget måste.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar